Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bur av glas att skrika i

Jag har byggt en bur av glas att sova i om dagarna
när solen står högt över enslighetens vidder
och molnens mjuka former kväver mitt mod
förtär den tapperhet som bränner djupt inunder

kraftlös och blåslagen står jag här och nästan faller
från berget där min högfärd blev besegrad
jag glider mellan världens hala fingrar
och fångas upp strax innan solnedgången

så jag har byggt en bur av glas att vänta i
fjättrat mig vid marken som jag ännu rör vid
låter alla sinnen kapa banden sinsemellan

drömmer mig igenom mörkret med munnen full
av citronsurt självförakt och sprucken djärvhet

därför har jag byggt en bur av glas att skrika i
och när solen står högt över vredens vidder
raserar allt och jag står dränkt i jagets spillror




Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-19 01:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, hur många gånger har man inte velat skrika. Dina ord tål att tänka på.
2012-06-19

    ej medlem längre
Det är ju rent av skitbra, och det är det enda jag kan säga just nu.
2012-06-19

  ULJO
En berörande text med många infallsvinklar
2012-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg