Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och jag väntar

Mörka rum,
tomma juice paket på det konstnärligt röriga skrivbordet,
handen mot pannan, halv ciggarett mellan fingrarna.
Oförstående musik,
Tequila.
Alldeles för mycket,
det där ruset.
Halvfärdiga teckningar som inringar,
naken hud invirad i ett gammalt lakan.
vått hår.

Och jag väntar.




Fri vers av Angelica Aeress
Läst 427 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-06-26 22:36



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Bra beskrivning tycker jag och det lämnar öppet för många tolkningar.
2012-07-01

  S.A.I. Steve Lando VIP
bildgivande suveränitet
2012-07-01

    ej medlem längre
Vilande väntan när man befinner sig i det mörka rummet och känner allting snurra medan man naken ligger invirad i lakanet med det våta håret mot kudden och lyssnar till den oförstående musiken. Det finns något bohemiskt svävande i den här texten fastän jag inte riktigt vet hur jag ska uppfatta själva grundkänslan. Samtidigt som det ligger en aning av förväntan i orden tycks där också finnas ett starkt stänk av desperation när man existerar mitt i ett kaos som sprider sig genom tillvaron likt en uppgivenhet eller ett starkt rus som tilltar. Det är något statiskt över det där väntandet som gör att det är vanskligt att avgöra om det är bra eller dåligt, om det är svåruthärdligt eller bara skönt och befriande. Här i dikten tycks i alla fall tiden just ha stannat till och interiören är mycket tydlig. Det finns en scen, det finns ett tillstånd och aktören i det ensamma rummet väntar på något som kanske fortfarande är obekant. Om det är gott eller ont vet jag som sagt inte, men texten påminner i alla fall om ett hastigt snapshot av en situation eller ett stilleben som talar direkt till läsaren.
2012-06-27

  LassO
härlig
2012-06-27

  Monticha
Så fantastiskt bra, blev lite för kär i den här nästan.

Enorma applåder!
2012-06-26

    ej medlem längre
oj, denna var klostrofobiskt bra!!!
2012-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Angelica Aeress
Angelica Aeress