Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mycket förvirrad och stressad älg som befinner sig i närheten av vägen....


Älgen

Älgen -
plötsligt en dag
på vägen bland alla
bilar du stod
vad är du för sort
mån tro en fjolårskalv
som din mor stött bort

Älgen -
jag undrar
hur du över stock
och sten med dina långa
ben kan ta dig fram
ibland håller du dig gömd
bakom trädets stam

Älgen -
i oktoberdimma
smyger du på myren
så varsamt omkring en jägare
ser skymten av dig i tidig morgontimma

Älgen -
nu får det vara nog
i trafiken ska du inte
vara gå nu tillbaka till
att åter bli konung i din
vackra skog

120628




Fri vers av sajo
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-28 19:41



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skaldat om skogens konung som lever ett farligt liv.
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

sajo