Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bibelskolan i Pingstkyrkan i Jönköping var med på Estonia, som förliste.


Estonias förlisning

En av de bibelskoleelever, från Bibelskolan i

Pingstförsamlingen i Jönköping, som var

med på Estonia och som själv omkom,

hade en dröm några dagar innan

avresan, som han berättade

för sina klasskamrater,


och drömmen var, att Estonia gick under och att

bibelskoleelever, som bland annat han själv,

fick berätta om JESUS för medresenärer;

skräckslagna och förtvivlande, då de

var räddningslöst förlorade,


samtidigt som båten sjönk, själv skulle han också

omkomma. Hans klasskamrater ville inte tro

att drömmen var sann, vilket det visade

sig, att den var.


Nu finns en minnessten över de omkomna

bibelskoleelverna utanför Pingstkyrkan

i Jönköping och bland de omkomna

fanns, utom ett stort antal elever,

två av skolans lärare, varav en

också var skolans rektor.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-02 06:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt.
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld