Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sebastian

Sebastian är ful och dum
Liten och klen, går han med skakiga ben i korridoren
Sebastian är tyst och skygg
Vem vill ha honom levande genom åren
Han biter ihop, stänger av sig själv
helvetet fem dagar om veckan
Leva med det som inget skett
ja är det inte härligt.

Dagen gryr, frukost ett minne blått.
Han tar väskan i hand, slinker ut genom porten
flera raster framför sig,tankarna strömmar i hans huvud
Le och ta emot smällen, mer kan du inte Sebastian

Snubblande in i klassen, stinkande svin
Kommer ropande från pulpeter
Sebastian titta ner i väskan
Boken glömd, kvarsittning efter skolan

Sebastian är ful och dum
Liten och klen, går han med skakiga ben i korridoren
Sebastian är tyst och skygg
Vem vill ha honom levande genom åren
Han biter ihop, stänger av sig själv
helvetet fem dagar om veckan
Leva med det som inget skett
ja är det inte härligt.

Slag i magen,spark på benet
Börja gråta, men lycka möter hans tårar
Med sand i väskan och öm i kroppen staplar han hem
Ingen mat, mor är full åter.

Han lyfter upp mor till sängen
Ger henne en filt, och det börjar falla tårar
Sakta men säkert kommer kvällens timmar
Imorgon föds det en dag åter.

Sebastian är ful och dum
Liten och klen, går han med skakiga ben i korridoren
Sebastian är tyst och skygg
Vem vill ha honom levande genom åren
Han biter ihop, stänger av sig själv
helvetet fem dagar om veckan
Leva med det som inget skett
ja är det inte härligt.

Utan mat, linkande mot skolan
Ett leende syns i Sebastians ögon
Han har en plan att göra allting rätt
Ja lärare inte på situationen råder

Snubblande in i klassen, stinkande svin
Kommer ropande från pulpeter
Sebastian tittar ner i väskan
En pistol han gräver fram, ja nu får vi se om någon bråkar

Sebastian är ful och dum
Liten och klen, går han med skakiga ben i korridoren
Sebastian är tyst och skygg
Vem vill ha honom levande genom åren
Han biter ihop, stänger av sig själv
helvetet fem dagar om veckan
Leva med det som inget skett
ja är det inte härligt.

Med ett skratt går sista kulan av
Glad ser han döden i ögat
Sebastian nöjd sittandes i pulpeten
Tänk att det var så lätt att bli av med en börda

Sebastian äro sjuk och dum, döda människor utan att fråga
Sebastian har inget vett, psykiskt sjuk är svaret
Dock såg ingen det som Sebastian sett
Han hade dödats med åren




Fri vers av Bnq
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-04 18:23



Bookmark and Share


    Jag vill inte
Jag gillade verkligen den här texten och tycker den är bra skriven. Jag tror den skulle flyta på bättre och låta mer äkta om du skippade alla arkaismer. Gör om "mor" till "mamma" (det känns som Sebastian skulle säga så) och skriv till exempel "Ja lärare inte på situationen råder" med en normal ordföljd. Bara mina $0.2 såklart. Bra jobbat!
2012-07-06

    Faileborg
Detta är vad en vis människa tänker när han/hon hör om ett självmord.
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Bnq