Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann historia


Barnlycka 1945

Soldater red genom byn
med stulna vagnar
på flykt undan ett krig
som ingen gagnar

Byggde ett nattläger
och slog sig till ro
vid snårskogens rand
i vagnborgens bo

En vakt satte dom ut
att vakta en bur
med stulna höns
vi smög där på lur 

Med utsvultna magar
desperata vi böna'
måtte vi få tag
i en enda höna

Någon bönhörde oss
granater regnade ner:
si, gudarna bistår den
som bönar och ber 

Med dödsförakt i splitterregn
vi kastade oss
mot den kvaddade buren
fick var sin höna loss

Uppskrämt sökte soldaterna skydd
och sårade skrek
vi barn sprang lyckliga
med kackelflaxande höns iväg

Över den kraterströdda ängen
över nattmörka fält
under ylande granater
hem till mors värmande eld




Bunden vers (Rim) av Ernst Morawetz
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-11 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ernst Morawetz