Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men det är sannerligen inte du heller. Det kanske är det enda vi har gemensamt?


Jag är ingen poet

Du tänker på praktiska saker
som att jag inte hade postat filmerna
och var du ska bo om vi flyttar isär

Jag tänker på om den snabba pussen
som du gav mig när du fortfarande var sur
var den sista du gav mig?

Du tänker att vi är så olika i precis allt
att du inte vill vara inomhus
och att jag inte vill vara utomhus

Jag tänker att vi kompletterar varandra
att du tar ner mig på jorden
eller i alla fall att du gjorde

Du tänker på om det är värt det
om vi förhastade oss, gjorde ett misstag
trots att du älskar mig

Jag tänker på om märket
efter ringen som jag tog av idag
kommer att sitta kvar där för alltid?





Fri vers av Iridescence VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-11 20:28



Bookmark and Share


  Iridescence VIP
Akterseglad och Brachmin: Tack för feedback!
Larz: Du får kalla dig vad du vill, jag lägger mig inte i vad andra skaffar sig för epitet. Men jag ser inte mig själv som poet, särskilt inte efter att ha skrivit en dikt - nämligen ovanstående.
2012-07-15

  Brachmin
så ynkligt konkret, vackra och svåra verklighet
2012-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag ställer inte upp på fascisternas JANTE-lag, så jag är POET och struntar FULLSTÄNDIGT i vad alla telefonhotare och andra svin tycker om det.
2012-07-15

    ej medlem längre
Faktiskt en riktigt bra text,
en text som inte överarbetats..
Helt enkelt, mycket sagt med ett minimum av ord!

Själv hör jag till de som inser att jag inte är,
inte heller kommer att bli en "Poet"..

Tyvärr har allt för många inte den självinsikten!!

Jag skriver för att det roar mig, ibland finner
någon det läsvärt, men oftast inte!

Poängen är:
JAG SKITER HÖGAKTNINGSFULLT I
VAD ANDRA SJÄLVSMEKARE TYCKER!
Det finns en hel del här!

Ett tips:
Låt dig roas av ditt skrivande!

Har man kul, så är mycket räddat..

Lycka till!
2012-07-12

  Iridescence VIP
Tack så mycket! Jag har aldrig skrivit dikter förr, men ville ge det ett försök. Just sista stycket rymmer så mycket mer än bara det orden förmedlar, och jag hoppas att det når fram till läsaren också.
2012-07-11

  Drömfångare
Mycket fint slut (ja, resten av dikten också, naturligtvis)!
2012-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Iridescence
Iridescence VIP