Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alternativt "Döden"


Sval som ett vingslag

Sval som ett vingslag
En försommarnatt
Smyger i mörkret
Tyst som en katt
Begravd och på karta
Som bortglömd skatt
Väntar dold
Som i trollkarlens hatt

Snabbt slår den till
Och lämnar i hast
Sopar allt undan
Som en gammal kvast
Lämnar kvar spillror
Av livets mast
Går hejdlöst iväg
Utan vila och rast

Biter och river
Som ett rovdjur, en best
Eller lunkar tryggt
Som en van gammal häst
Släpper loss allt
Som har varit fäst
Släpper loss gråt,
Ilska, protest

Befriar, begränsar
Uppfyller, Länsar
Allt har ett slut
Det är allt vi vet
Vare sig det är krut
Eller enkel dumhet
Tills ljuset dör ut
Andas och njut




Bunden vers (Rim) av Asgeirr
Läst 218 gånger
Publicerad 2012-07-17 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Asgeirr