Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon kallade dig pappa

Jag hatar att du inte bryr dig om ditt egna kött och blod
Men du är en jävla ynkrygg, du saknar både ryggrad och mod
Du vill göra alla till lags och vännerna har prio ett
I mina ögon saknar du både mognad och vett

Vad kan vara viktigare än barnet som en gång kallade dig pappa?
Nu är skadorna stora och kommer vara svåra att lappa
Fester, lan och nya brudar, är det verkligen så du prioterar?
Det verkar som om kärleken till din dotter knappt existerar

Dina löften är så många, men inget som blir mer än ord
Du stuntar i den du borde älska mest av allt på denna jord
Du skriver saker som allmänheten kan se för att verka bra
För att verka vara en drömpappa som alla skulle vilja ha
Snyfthistorier om hur mycket du saknar din lilla prinsessa
Men att träffa henne? Nej till det verkar du inte stressa.

Du använder henne för att få tjejerna på fall
Du vet vad du ska säga, du har byggt upp en mall
Det är så jävla fel eftersom det du säger är skitsnack
Och det är just detta som gör mig så jävla lack
Erkänn istället att du inte är den fadersfigur som du borde vara
Men det är väl för jobbigt? För pinsamt att förklara?

Du säger att du är glad att hon finns i ditt liv?
Komigen, du finns inte ens där när hon tar sina kliv
Du finns inte i hennes liv så hur kan hon finnas i ditt?
Du försöker klandra mig men felet är fan inte mitt
Det är ditt ansvar, din plikt och ditt val
Men jag antar att hon inte klarade sig igenom dina kval.
Det fanns annat som var roligare, som var lättare att ta
Men i slutändan är det du som sorgen kommer ha
Det är du som går miste om en tid som aldrig kommer igen
Det är du som kommer sitta där och ångra dig sen
Inte jag




Bunden vers (Rim) av hcjp
Läst 608 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-07-18 00:40



Bookmark and Share


  L. C. Nielsen
Kraftfullt och känslostarkt. Dock tror jag att den, rytmen given, hade varit bättre utan rim (och det säger jag som någon som älskar rim).
2012-07-24

    Anneli A
Mycket bra skrivet!
2012-07-23

  Änglaögon
Väldigt ärligt och bra skrivet, känner igen mig i dina rader....
2012-07-23

  Svirran
Fantastisk text. Du skriver så ärligt. Stå på dig du har rätt.
2012-07-23

  Linn G
Känsligt ämne, fantastisk text.
2012-07-18

    ej medlem längre
Starkt, rakt på.
2012-07-18

  Anders Nordlander VIP
Bra skrivet! Bokmärker!
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

hcjp