Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svammel om att växa upp och hitta sin plats i livet


Karbonkopia

Märkt av solen, märkt av händer
Märkt av tidens slitna tänder
Märkt av varje dörrvakt - en i sänder
Tatuerad på min rygg - i blod

Väckt utav en synd i livet
Kulturen såg ju det som givet
Att söka till sin själs adress - ni vet?
Ideal förråder ond... som god

Egentligen har jag tappat lusten
Trappsteg sög så ur mig musten
Men längtar när jag blickar... över kusten
Så söker jag min ensamma chimär

Moralen ber min död att vänta
Trots allt vill jag ha min ränta
Succé likt ett glas... branca-mentha
Jag är en så förvirrad visionär




Fri vers av L. C. Nielsen
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-19 12:07



Bookmark and Share


  objekt3
faktiskt roligt där tillslut jag tyckte det skakade som fan som om alla hatade orden (men det är helt OK)
du har något där inne i en form som någon skrev borde välla över för att nå en högre potential osv jag tycker det finns en poäng i det

du känns låst, på något sätt
och mindre av rimorden än av ... många andra ord.

som om du tappat minnet och trodde du var någon annan men den där egentliga personen siprrar ut ur små revor i var stycke verklighet.

och innerst inne och längst där ute finns två mkt bra uttryck och däremellan
tankar och kanske även "kunskap" (inte akademisk utan kanske mer intuitivt språklig, gehörisk osv) som maler ner dina fjädrar till en ond smet ;)

2012-11-25

  träsnidaren
Högtidligt vackert, gillar det mycket!
2012-07-19
  > Nästa text
< Föregående

L. C. Nielsen
L. C. Nielsen