Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Källa: SVT mellan 2000 - 2011.


1700 människor tar sitt liv varje år i Sverige



Vad är det som gör att 1700 personer hoppar av sina liv

varje år i vårt land? Vad är det för fel på vårt välfärdssamhälle?

Vad är det som brister i denna underliga värld?

Vi lever i en supermaterialistisk tid, då folk "umgås" mest

via datorn, vi överöses med information, mer än vad vi klarar

av att ta in och smälta. Kärleken och empatin sätts på undantag,

och psykiatrin är överfull av människor i inre nöd.

I Bibeln talas det om "den sista svåra tiden"; är det den vi

är inne i nu? Barn och ungdomar orkar inte leva längre...

Var är de omvårdande föräldrarna?

4-5 personer begår suicid varje dag i detta Sverige,

det är så jävla onödigt och tragiskt!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-02 18:41



Bookmark and Share


  Svirran
Vill skriva ett svar på denna. Jag tror att människor börjar bli mer medvetna om sina känslor och låter känslor synas mer. Folk orkar inte gå i dvala o hålla tyst om sina känslor. Och just det kan inte samhället hantera. Att folk längtar bort. Eller att folk känner det som om de kommer från andra planeter alltså ibland utfrysta eller att de hör hemma någon annanstans med likasinnade. Jag hoppas att samhället vaknar upp o tar sitt ansvar för att de inte gör tillräckligt för de svaga i samhället o inte bedriver tillräcklig vård eller hjälper dem som mår dåligt. jag är absolut en av dem som äntligen förstått att jag måste vara mig själv, har mått dåligt o vet att det finns sätt att ta sig ur det dåliga jag erkänner att jag vill vara mig själv o jag hävdar mig hellre vara från en annan planet, konstplaneten där vi konstlar varje dag o är unika. Man måste försöka hitta sig själv. Det är det som är lösningen och haken oxå ibland.
2012-08-03

  Bibbi VIP
Skriver under på walborg.
2012-08-02

  walborg
Siffran är förmodligen mycket högre eftersom många suicidfall räknas som olyckor och sjukdomar och därigenom döljs. Du antyder själv tankar om möjliga bidragande orsaker .... att alltför många mår alltför dåligt i vårt samhälle kräver analys och att det finns människor som ser sin nästa och inte blundar.
2012-08-02

    ej medlem längre
Hög siffra. En del möjliga faktorer i texten. Vet du om t.ex överdoser räknas in i statistiken?
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP