Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tacksägelse från ett vidrört hjärta


TILL DIN ÄRA

jag ville komponera

en sång till Din ära

en rungande protest

utan hammare & skära

jag ville demonstrera

mot tomheten och dumheten

vi ville bli så visa

men vi blev istället dårar

vi sökte verklig lycka

men så fann vi bara tårar

så fort det faller snö

så faller vi med den

 

 

jag vill bli vild och hänförd

så att världen kan se Dig

all lovsång, pris och ära

det ville jag ge Dig

och jubla i extas som

bara pånyttfödda kan

det finns ett heligt rus

och det är alkoholfritt

det avhandlas i boken

doktor lukas skrivit

där pingstens eld fick fatt i

hjärtana som redan brann

 

 

 

en förlåt hängde tung

och skymde nådastolen

men fridens store Kung

har fört oss ut i solen

och förhänget har brustit

frimodigt kan vi gå fram

nu finns det inga hinder

ingenting som binder

och skammens rodnad ska ej

färga våra kunder

för Jesu blod har renat oss

från all vår synd och skam

 

 

LARZ GUSTAFSSON    12/8 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-12 10:51



Bookmark and Share


  anits VIP
Amen.
2012-08-13

  Måna N. Berger
Äkta känsla, alltigenom, och det berör mig.
2012-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP