Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänkandes på dig

Du är övertygad om att jag är borta till vilket pris som helst

Du kommer emot mig

Medan stormningen skrattar och gråter -

du raderar och ogiltigförklarar allt på din väg

Du är fast besluten om att förgöra mig till varje pris

Men du tycks inte finna den sanna vägen till min själ

För du kan bara gamla och välbekanta vägar - och inga andra

Men de är egentligen för korta och karga oavsett hur svårt och långt det verkar för dig

Du känner endast de vägar som leder från hjärta och ögon

Du vet inte att -

Det finns vägar som sprider sig framför oss utan offentliga spår

Utan tidtabeller

Utan tidsgränser

Tidlösa

Du tror att din väg mot mig

Är mycket säker och hederlig

Den som kommer från vänster

Den som kommer från höger

Du är ständigt lurad att jag skulle nås från dessa hålla

Från norr

Från söder

Men det är inte allt

Pesten är alltid lika skickligt sökandes efter mina ögon

I råga upprörd utav vind,

Inne i jordens rot, där mörker är tjockt,

och ut ur omätbara höjder från ovan

Jag kan

Jag måste

Pressa kistor

Det hårdaste jag kan

Men det är inte allt

Du vet inte lagen om vägskäl

Mellan ljus och mörker

Men det är inte allt

För det du vet de minsta om är att inuti ditt väsen, finns de värsta kamperna

De verkliga krigen finns inuti ditt väsen -

Därför vet du inte att du är ett av mina minsta bekymmer

Bland mina andra små stora bekymmer

Du vet inte vem du försöker hantera

Du vet ingenting om min vägkarta

Du vet inte att din väg till mig - inte är densamma som min väg till dig

Du vet ingenting om min förmögenhet dold inför dina kraftfulla ögon

Du vet inte att ödet har tillfogas mig

Givit mig så mycket mer

Än du kan föreställa dig

Du är fast besluten om att förgöra mig till varje pris

Men du tycks inte finna den sanna vägen till min själ

Jag förstår dig -

Du är en man i en tid,

I ett rum

Som lever endast här och nu

Som inte vet någonting om det oändliga utrymmet av tid

Där jag finns

Långt från igår

Till långt imorgon

Tänkandes på dig











Fri vers (Fri form) av Azra
Läst 406 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-15 14:28



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
en underbar skrivelse som andas utav den kraftfulla mäktiga personligheten - av divinitet - bakom orden.
2012-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Azra