Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsnorm 2012

Den finns i väckarklockor och i tidtabeller
på ekonominyheterna och i sångstunden på lekis

den finns i böcker och i mellanmjölk
bland parkarbetare och kommunbyråkrater

den finns i det jäktande och i det linjära
i osynliga manualer och på Allsång på Skansen

den finns på Socialstyrelsen och i Bibeln
i kön till puben och förståsigpåarna på psyket

den finns på vägen mellan  första skoldagen och Arbetsförmedlingen
i valet av livspartner och i de sista hjärtslagen på dödsbädden




och det gäller att du håller takten




annars jävlar.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-23 15:00



Bookmark and Share


  erna frank
Ja, allting finns omkring oss-- kraven- som du beskriver så bra
2012-09-27

  Magica VIP
Mycket bra och sorglig.
2012-08-25

  Per Blomqvist
Blir glad i upptempot i slutet. Fick mig att le.
2012-08-23

  Ninananonia VIP
Fan vad bra! :)
2012-08-23

    ej medlem längre
ja, djävlar i den ... ;)
gillar denna

undrar hur många olika"den" det finns
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP