Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns ganska många som i dagens värld heter just jesus, eller maria för den delen. Man kan undra över om någon av dem som finns redan nu är den som skulle komma åter i en eller annan form. Eller vem som kom med det där löftet. Litet som under en rätte


Något litet om jesus





Jag har hört att personalen på BB
ibland utbrustit i ett förskräckt - jesus -,
trots att det är ett tag sedan
som den gossen sägs ha fötts.

Jag har hört att han skall komma tillbaka
i och för sig,
men inte i så många exemplar.

När man väntar barn
brukar det dröja ett tag
innan barnet skall komma.

Först brukar mannen komma,
sedan kommer det en massa ljud
som brukar härledas
till prat och skrik samt en massa väntan.

Först långt senare kommer möjligen barnet.
Det kan ibland vara så
att en bara trodde på barnets ankomst.

Åter ibland kommer det barn
som ingen jäkel hade en aning om
att de skulle komma,
såvitt det inte kommer tvillingar förstås.

Ibland är tvillingarna
så många som fyra,
fem eller sex till antalet.

Den här texten är inte komplett,
du kan komplettera den om du vill.
Det gör du genom att skriva
en extremt lång kommentar.

Men bara om du vill förstås.
Ofrivilliga kommentarer undanbedes,
av säkerhetsskäl.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-17 00:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Osäkert vad Arnold sade och inte, det kan ju ha stått i manus att han skulle säga det, och det var det nog inte av 'fritt val'... kanske var det något karaktären skulle säga, oavsett vem som iklädde sig rollen.
2018-05-18

  Öknens Ros VIP
Jag tror inte vare sig Jesus eller Maria kommer tillbaka (jag har däremot en dotter som heter Maria). En som kommer tillbaka är däremot Arnold Schwarzenegger, hans ord är ju berömda vid det här laget"I'll be back". Kommer nån tillbaka så är det han.
2017-06-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP