Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommarn's vila

Vårtid som att återtända,
tänds inför en återstart.
Solen som tillbaka vända.
Vilan som förbytts mot fart.
Allt som åter plötsligt hända.
Allt som måste snabbt bli klart,
tills sensommar'n kan somna stilla,
då allting som man gjort man gilla.

Vår och sommarn's hetskrumbukter,
att ständigt visa all sin flit,
men sensommar'n man skördar frukter
efter månader av slit.
Då att känna mognadslukter,
släpppa taget bit för bit.
Då kan livet få gå sakta.
Då är tid för att beakta

Sensommarn med liv i väntan
mogna fröer, frukt i träd.
Fälten ger tillbaks den räntan
skapad utav vårens säd.
Svampar spira uti gläntan
täcker marken som en pläd.
Markens doft av våta lukten.
Bördighet som föds av fukten

Då åkervindan lummigt vira
Renfanor i blombukett.
Rallarosens fröer spira
sprids sen skrytigt vitt och brett.
Skördefesterna som fira
frukterna som jord berett.
Skördedagarna förgyllda.
Förråd är åter överfyllda.

I sensommarn så kan jag sluta,
sluta mig inom mitt skinn
i väntan på att åter skjutas
ut till vår när åter min
ande efter vintern njuta
Vinterns vila slöt mig in.
Vinterns tofflor sagta hasa
Läste bok bak nytänd brasa

Som björnarna som gick i iden
Uti drömmar gick min själ
Sluta kämpa sommarstriden
Sluta tänka hets och gräl
Vintern trädde in i tiden
Som jag vet kan göra väl
Starta då en inre resa
Yttre händelser är glesa.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 181 gånger
Publicerad 2012-08-28 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick