Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekskemi (bara med poesi)

De säger att det handlar
om kemiska substanser

hormoner
feromoner
elektriska nervimpulser
en serie kopplingar i hjärnan
molekylärbiologi



men hur förklarar man
smaken av mjukaste kyssar
med naturvetenskapliga modeller?

hur mäter man brinnande lust
med matematiska formler och logik?

var finns den vetenskapliga empirin
när två hjärtan slår gemensamma slag?



det krävs ingen Einstein
för att fatta att kärlek är poesi.

 




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 702 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-30 19:27



Bookmark and Share


  millionflame
Kunde inte ha sagt det bättre själv.. :)
2012-09-03

  LenaJohansson VIP
du har rätt och så vackert beskrivet!!
2012-09-03

  bittemi VIP
Inga invändningar går att ha mot dina så sköna ord om kärlek!
2012-09-03

  Rise Little One
Kan inte säga något emot... fin bild som matchade med text... grönt färg som symbol för hopp och glädje..
2012-09-01

  Linda CH VIP
I detta fall tror jag inte på kemin bara på poesin. Det har jag bevis för! Har forskat länge.....Snyggt att förena poesi med forskning!
2012-09-01

    ej medlem längre
Så sant..kärlek är poesi..alltför få känner det..
2012-08-31

  Maiah VIP
en seriös beskrivning, en studie och analys om kärlekskemi... applåd och bokmärkning
2012-08-31

  Heléne Lundqvist
Exakt!! Dessutom har jag fått den äran att uppleva denna poetiska kemi med en laddning jag inte trodde fanns!
2012-08-30

    ej medlem längre
Precis. Just. Så.
Love it!
2012-08-30

  ResenärGenomLivet VIP
Du har så rätt...gillar ditt sätt att tackla frågan...
2012-08-30

    ej medlem längre
Kan vara.
2012-08-30

  Ninananonia VIP
Fantastiskt bra :) kärlek är just det... poesi
2012-08-30

    ej medlem längre
mitt i prick Niclas ... kärleken är unik, liksom varje människa
bra där :))
2012-08-30

    ej medlem längre
Jag bara ler och nickar åt dina ord....så är det ju!
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP