Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten här handlar om konsekvenser krig kan ha. Det är inte alltid som sönderbombade städer och dylikt för det ekonomiska stöd det behöver. Inte heller är det inte många makthavare som bryr sig om de civila som dött på grund av ett krig.


I Någon värld

Någonstans i någon värld,
i något land,
vid något hav...
i någon stad
på någon plats i någon lägenhet
Står en teveapparat och stirrat som apartiskt
mot någon soffa.
En ljuv kvinnlig halåa önskar en
fin och härlig filmkväll
Ett ljummet leende
som är lika falskt
som spegeln är mot henne.
Hon vet att ingen ser, men talar lika gott ändå.

Det finns ingen där i soffan
som kan höra hennes vrål på uppmärksamhet.
Det finns ingen där som bryr sig alls.
Det är bara tyst, som all annanstans
I något land vid något hav.

Det finns ingen där som sover
trots att timman har nått midnatt.
Det är tyst,
förutom rösten från teven.

Det finns inga barn som skriker
för att få vara vakna längre,
det finns ingen som i bitterhet betraktar sin spegelbild.
...Det är alldeles tyst...
Någonstans i något badrum
i något hus
droppar vatten ur en kran.
Det finns ingen där som bryr sig.
Det är tyst,
förutom bruset ifrån teven som gett upp.
I något land,
vid någon tid,
på något sätt
försvinner alla upp i rök
men det är ingen som bryr sig.




Fri vers av Moysan
Läst 562 gånger
Publicerad 2006-02-08 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moysan