Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TREDJE VÄRLDSKRIGET

vad hände med fri under stjärnorna

och stugan vid havets strand?

vem släckte de vackra lanternorna

med tårar och timglassand?

jag antar att verkligheten kom

och intog mitt fria fält

den brännmärkte det jag drömde om

som alltför emotionellt

för livet är ingen springsteenlåt

med nattvind i hennes hår

på riksvägens asfalt söderut

i vilda poeters spår

och ingen seglats med evert taube

till kuba och singapore

mitt liv är det tredje världskriget

där hårdaste slagen står

krevaderna är mitt soundtrack och

min havsstrand en skyttegrav

och stridsmannens dagar lever jag

som make och löneslav

men mörkaste natt ska ljusna liksom

vinter ger plats för vår

och då ska jag jubla i den värld

dit bomberna aldrig når

och högt över moln av krutrök lyfts

min ande med hemlandssång

i trosviss förbidan skymtar jag

mitt hem bortom tidens tvång

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    31/8 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-31 19:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Så bra skrivet, ord som går
direkt till hjärtat
2012-09-02

  mare VIP
Oj, du skriver så det känns i hjärteroten, så bra !
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP