Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oavsett vad politiskt korrekta landsförrädare tycker så är det OK att älska Sverige.


SVERIGE FRÅN EN TÅGKUPÉ

sverige från ett tågfönster

ensam i kupén

landskapet jag älskar

varje träd och varje sten

tacksam för att jag får bo

i detta sköna land

fastän konjunkturkurvan

känns omöjlig ibland

 

 

tallarna och kullarna

och kor som betar gräs

från den största staden till

vårt minsta lilla näs

landet jag med stolthet bär

inom mig vart jag går

gula rapsfält, röda stugor

längs vårt järnvägsspår

 

 

tjusningen, berusningen

kan bara den ha känt

som har sett den gryning som

vår soluppgång har tänt

som har sina rötter i

vår svenska fosterjord

känslan trotsar all beskrivning

når långt bortom ord

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    1/9 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-01 15:52



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skaldat,
jag håller med dig
2012-09-02

  mare VIP
Mycket fin, jag håller verkligen med, röda stugor tågar vi förbi ;)
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP