Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång med all respekt för ett av jordens stoltaste och mest fascinerande folk.


NORDENS TUAREGER

blir det kaos som -98?

eller snöar det med måtta?

vad bär vintern i sitt sköte

när den stämmer nästa möte?

än så länge är vi stilla

faller snön blir vi gerilla

snön kan övertäcka spåren

men vi ska gestalta våren

 

 

vi blir nordens tuareger

vinteröknarnas strateger

genom snöstormar till seger

vandrar nordens tuareger

 

 

 

stolta män som proklamerar:

"prima vera triumferar

som den enda matriarken

bore ska en gång få sparken

han ska tvingas abdikera

och ge plats för prima vera!"

där vi tältar ska det smälta

vi förkunnar sol och sälta

 

 

 

vi blir nordens tuareger...

 

 

LARZ GUSTAFSSON     1/9 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-01 17:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skaldat, gillar
2012-09-02

  mare VIP
Bra formulerat !
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP