Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRÅN TID TILL ANNAN

bekymmerslösa tid

innan en annan tid tog vid

en trygg och skyddad värld

lyckliga gatan, hemmets härd

då skulle ingen dö

eller behöva ta adjö

som barn i bullerbyn

med saft och bullar på menyn

 

 

tant hanna skulle stå

där i sitt köksfönster ändå

fast åren drog förbi

levde vår barndomsutopi

i ur liksom i skur

strömmingsförsäljare herr muhr

och i caféentrén

en alltid vänlig sven hållén

 

 

 

i fotoalbumen

finns alla som blev vuxna sen

och minnena finns kvar

av flydda dagar, tid som var

och om min sonson vill

ska han få se var vi höll till

de korta, vackra år

som aldrig skulle bli i går

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    2/9 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-02 18:36



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skrivit om en tid som varit
och en tid som hoppas komma
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP