Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min alströmeria


En ny vår

Alströmerian
drottningen i min trädgård
försommargåvan
från bästa vännen
står olägligt till
under paradisäpplet


Trädet prickar frukterna
i huvudet på blomman
som ruskar på sig
lite förnärmad
och jag skyndar till
och bär bort krukan


Ett oblitt öde
väntar snart på den sköna
som ska få övervintra
i garagets ena hörn
där den ska få vissna ner
i väntan på en ny vår




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 513 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-04 10:18



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Våren i andanom doftar i höstens varma färger - i din omsorg och din Ahlströmeria - i din ömma trädgårdsdikt
2012-09-13

  anits VIP
En mycket vacker dikt om kärleken
att vårda sina blommor med omsorg
2012-09-05

  ULJO
Magiskt vackert
2012-09-04

  Linda CH VIP
Härlig dikt om blomstervård som ju gör så gott i själen.
2012-09-04

  Bibbi VIP
Så fint beskrivet.
2012-09-04

  Anya VIP
Humor i trädgårdsfunderingarna. Ser framför mig hur blomman får frukt i huvudet. Fin bild som förtydligar för mig som inte vet.
2012-09-04

    ej medlem längre
Törnrosasömn...
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP