Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: www.christianandersson.se


Egoismens dystopi

Det dras tydliga linjer i sanden i höst
raka led
naturens ordning
men förtur för somliga naturligtvis

det är en tyst revolution
omdaning
destruktion
stängda grindar
glättigt inslaget med påtvingad valfrihet
och lite skatteavdrag på det - varsågod!

clownerna brukade skratta bakom kulisserna
men nu skrattar de alla inför öppen ridå

"Har du inte råd?
jobba hårdare
ta ett sms-lån"
(du blir ändå aldrig som vi)


det dras tydliga linjer i sanden i höst
och jag är trött på att knyta näven i fickan.





Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-05 16:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En ärlig text som ger anledning till eftertankar...
2012-09-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja...vart är Sverige på väg...många pratar om förändring...men till vad?
2012-09-05

    ej medlem längre
Lite klimapolitik på höstkanten, helt okej läsning även om det är för enkelt att bara skylla på en eller två mandatperioder. Kanske extra kul för mig personligen att läsa. Tänk om ingen röstade, den signalen till folkets val, den perfekta passningen. Gör något med bollen ...
2012-09-05

  Anya VIP
En poetisk text med politisk underton. Slutet är extra talande.
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP