Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från anti-mobbningsboken Bland töntar & tysta gestalter.


Ensam i det här samhället (2009)

Hur känns det att göra glädjeskuttet?
Dela på livet, annars så ruttet

Ensamhet sliter sönder dig snart
Inte en kompis och ingen kamrat

Att prata med spegeln är inte detsamma
Att titta på tv på kvällen med mamma

Du får jobba lite på det sociala
Låsa in dig och måla en tavla

Som den hopsjunkna hunden bredvid trubaduren
Hårt drabbad av oturen
Som en paraplylös mitt i regnskuren

Dålig mottagning mitt i en tunnel
Varje gång som du ringer Gunnel

Många vill simma, men inte i ditt hav
Kanske en annan gång (som aldrig blir av)

Du mår dåligt på jobbet och dåligt privat
Inte en kompis och ingen kamrat

Abonnenten du söker kan inte nås för tillfället
Du är helt och hållet ensam i det här samhället




Bunden vers (Rim) av Johan Karlsson
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-10 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Karlsson
Johan Karlsson