Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVE FRÅN GATORNA

live från gatorna igen

från en märklig verklighet

ingen plats för sanningen

ingen hemstad för en profet

live från gatorna i dag

jag är lidelse och publik

jag är både brott och lag

taktfast stöveltramp och musik

 

 

"har du läst 'den svåra vandringen'?"

nej, jag har levt i den

och dessvärre - konstaterar jag -

jag lever i den än

det är krig på dessa gator som

det var på purseys tid

vissa lever upp till kraven

för oss andra gäller strid

 

 

live från gator i en tillknäppt stad

där illusion är norm

vill du klara dig från loskorna

så bär en uniform

om du föddes med fel utseende

är du redan dömd

skälen kan ju variera

till att någon blir berömd

 

 

LARZ GUSTAFSSON     15/9 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-15 11:43



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt skaldat dina berör
och är mycket tänkvärda
2012-09-15

    ej medlem längre
Stort!
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP