Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LA BELLE AFRIQUE

 

det finns honung i sahara

och jag vet att det är sant

det finns socker i somalia

etiopien likadant

i burkina faso finns det

blommor som ni aldrig sett

cöte d'ivoire har också

en fantastiskt grann bukett

mandelblom finns ej i mali

men en skönhet utan gräns

och uganda visar upp en prakt

som både syns och känns

det finns ögonfröjd och fägring

i guinea-conakry

likaså i mauretanien

varje stad och varje by

afrika är världens drottning

strålar som en diamant

det finns honung i sahara

och jag vet att det är sant

 

 

LARZ GUSTAFSSON    15/9 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-15 22:02



Bookmark and Share


  mare VIP
Det låter gott ;)
2012-09-16

  anits VIP
En mycket berörande och vacker dikt
2012-09-16

    ej medlem längre
Magnifique!

Yammayammma
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP