Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du inte är här

Dagarna är längre nu
jag räknar molnen
genom solkiga fönster
och i parken här utanför
förlorar träden sina nyanser

den här lägenheten är en ö
ett skyltfönster långt efter stängningsdags
och jag ser att människor lever bäst de kan
men jag har aldrig riktigt förstått hur de gör
det är som på film du vet
eller kanske är det ren magi
det enda jag vet är att det inte är för mej

och det är så svårt att möta
den här hösten alldeles ensam
jag börjar tro att jag inte finns
och jag menar - spelar det egentligen någon roll?

jag ville klä av mej naken och simma i ån igår kväll
klä mej i det brusande mörka och känna livet i det kalla
men jag ser min väg i vintern
i skogens förlåtande täcke


under stjärnorna.





Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 812 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-09-20 13:14



Bookmark and Share


  HQ
En text som griper tag och trollbinder.
Jag gillar de mörka toner som du målar upp och som du klär i gulröda löv.
Jag kan verkligen relatera till den där känslan, att sitta i det där skyltfönstret och snegla ut på alla som mirakulöst bara passerar.
Vackert!
2012-09-23

  Magica VIP
Vemodigt och vackert formulerat.
2012-09-21

  Annika Persson

När färgerna faller från hösten
målar du dagen med dina egna färger
för att orka med, om du ser parken
utöver det karga, bruna löv på
jordiga sotiga statyer, kan du
urskilja nyanser av liv, om
det förefaller vara i vinterhelvetet,
finns ändå ljus i dimman, som
hellre lägrar sig över en än att
den lättar, och av helvete kan göras
paradis genom humorns komedi.

"Dantes Gudomliga komedi" Elfte sången
106. "Hvad redan Genesis i början säger,
Bör mänskan hämta näring och förkofran"

Alla människor har en förmåga
att leva bra, mer än som på film,
om tragiken inte varit framme,
ödets katastrof, som går att lösa
med förkovran.

2012-09-21

  Teresia Ridell
Vackert, med en skön känsla. Vemod men också innerligt hoppfull, långt under//mellan raderna.
2012-09-20

    ej medlem längre
Gillar den här.Bra bild och rytm!
2012-09-20

  alvan
Sorgens mörker, ensamhet i raderna som känns... Sista stycket tycker jag särskilt mycket om. Det sätter verkligen tonen. Bra!
2012-09-20

    ej medlem längre
en bra text - med orsak och verkan poetiskt inbäddat -
2012-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP