Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så många ord och betygelser som söker sin förklaring. Ibland är det svårt att översätta verkligheten, men om du inte lyckas första gången. Sluta inte upp med att försöka. Önska din dörr, släpp in en fiol.


Dagens förklarade ord 2012 09 25 - höjdhopp






Höjdhopp är ett sådant där steg att ta rakt ut i luften från en på hög höjd belägen avsats, exempelvis en trampolin. När du sedan efter en lång luftig resa når slutmålet är det med ett dopp i det gröna, det som nyss blott var ett hopp blev med ens ett dhopp. Du börjar med att hoppa från en trottoarkant och ner i en puss vatten, sedan höjer du ribban alltmer som modet efter nya utmaningar ökar. Är du en fluga med trasiga vingar bör du dock börja med att hoppa från en sockerbit.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-09 12:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
För den som undrar är det mina drömmar om dagen såväl som om natten jag översätter. Skulle jag litet japanskt sådär bara hålla mig till substantiv, verb och adjektiv, undvikandes alla bindeord, skulle du nog tro på en förlängd senryu eller haiku.
2022-04-23

  Nanna X
en korsning mellan en trampolin och en fiol kan ge upphov till en trampviolin. Som hemma hos Norrlåtar ungefär.
2017-11-09

  Kungskobran VIP
Kul text och ide.
det från trampolinen borde dock kallas för
höjddopp

2017-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP