Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ELDIG

jag är för eldig

för isskulpturer

för passionerad

för arktisk natt

jag kräver

yppigare konturer

behöver vildsint

och otämjd katt

 

 

ni är för mustiga

för vår torka

ni är för saftiga

för vår törst

jag är för uppspelt nu

för att orka

prioritera

det som är störst

 

 

 

så om vi möttes

på halva vägen

blev det en ohållbar

kompromiss

och jag vet också

att himlastegen

kan aldrig ersättas

av en hiss

 

 

LARZ GUSTAFSSON     29/9 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-29 15:05



Bookmark and Share


  erna frank
Tycker din dikt är fin med starka ord -- eldig- isskulpturer- krav - orka-
prioritera- himlastegen som inte kan ersättas av hiss.
Bra!!!
2012-10-06

  Måna N. Berger
"... himlastegen

kan aldrig ersättas

av en hiss"

Bra slutkläm där!
2012-09-29

    ej medlem längre
Fint diktat på min ära!
2012-09-29

  anits VIP
Bra och mycket tänkvärt skaldat
berörande
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP