Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika sorters regn det finns


Regn

Regn är ordet
man från sommaren
minns

Regn -
olika sorter
det finns

Vårregn -
är till för
att få små
knoppar
att börja grönska
kanske finns
det något mer att
önska

Sommarregn -
oh vilket underbart
läte på sommarstugans
tak
snart sprids doften av
kanelbullar dom har
ju en sådan underbar smak

Höstregn -
bland virvlande löv
hörs dropparna
mot fönstret slå
inte undra på för
himlen är ju alldeles
grå

Snöblandat regn-
den här tiden kan man
vara utan då man i
sina kängor är ute och går
och det om dom låter
plask så hade jag
mycket hellre gått på
en gata där det varit
torrt
det är verkligen nu
som man till sommaren
längtar bort

120929









Fri vers av sajo
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-29 21:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt skaldat om regn!
2012-09-30

  anits VIP
Fint skrivit om regnet, men nu
börjar jag tröttna längtar efter sol
och härliga höstdagar
2012-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Det enda positiva med detta regnande är att det bidragit till att avhjälpa den vattenbrist som faktiskt uppstod här i Gävle i somras.
2012-09-30

  Linda CH VIP
Härligt skrivet! Gillar mycket.
2012-09-29

  ULJO
Fint förmedlat om regnet
2012-09-29

  Gawain VIP
Härliga beskrivningar av renget, ett sånt både hatat och älskat fenomen som det är. Älskar höstregn, strilande ljumma sommarregn... snöblandat däremot är svårt att tycka särskilt mycket om,,
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

sajo