Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnorna

en klumpig, långsam tretakt
utgör småstadsutopin
och kvinnorna drar kappan tätare kring livet när de skyndar genom gångtunneln

arg och uppgiven var ett andranamn
men jag lugnade ner mig
när insikten kravlöst slog till:

fri
hets
begrepp


pulsslagen hörs knappt längre
vi betraktar tågrälsen som skär genom norrlands inland
ovanifrån
och långt borta
dansar människor en decimeter över marken
där dricker man latte och tycker till
men kvinnorna kastar fortfarande blickar över axlen när de trotsar mörkret






Fri vers av BAMES JLAKE
Läst 342 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-10-08 22:32



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ja, det var då fan vad du träffar rakt i. Det är därför man filar naglar och låter de blir sylvassa, trär nycklar via varje knoge och går snabbt med upphöjd haka i kragen med ett mantra: I helvete heller att du kommer ikapp min skugga. Finns inget värre eller mer förminskande än att vara rädd och erkänna det. Du träffar mitt i nerven. Det vete fan om jag ska tacka för, men jo. Så är det. Jävla bra skrivet. Det satans mörkret.
2012-10-08
  > Nästa text
< Föregående

BAMES JLAKE