Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vit är orörd snö

 

 

 

den jorden 

den svarta jorden
att jag vill övertaga den svarta jorden

och lägga den i mina fickor

 

efter harvens skärsår
i min jord
i min jord finns svarta skärsår

arvet efter Gud

 

vit är orörd snö lagd
som en helig vilsamhet

ovanpå genetiken
och genetikens sista skärvor

slagen och stagnerad

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Catharina Edin VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-15 21:14



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Berör!!
2014-07-07

  Anya VIP
Växling mellan det svarta och vita. Jaa vad fattas mig? Bra frågeställning!
2012-10-16

    Jane S VIP
Ord om arv och längtan efter pånyttfödelse.
Men när den orörda snön är lagd över arvet, vad fattas?
Stark text om den egna identiteten och en nästintill omöjlighet att bryta sig loss från den.
2012-10-16

  anits VIP
Vacker och tänkvärd poesi
2012-10-15

  Ingela Svenson VIP
JA, Vackert och starkt, som jorden själv, ett stycke god poesi!
2012-10-15

    ej medlem längre
Vackert, högtidligt, klassiskt ..
2012-10-15

  Nanna X
gillar minimalismen, variationen
2012-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP