Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En regnig höstdag

En regnig höstdag -
sätter jag mig ner
i min fåtölj och lyssnar
på sövande droppar
som mot fönstret
slå
ut i detta väder
vill jag inte gå

En regnig höstdag -
sätter jag mig tillrätta
med en god bok
som bjuder på
så mycket läsvärda
rader
när jag tittar mot
termometern visar
den endast fem varma grader

En regnig höstdag -
hör jag hur vinden
när jag tittar ut
virvlar höstlöven omkring
likt ett färgglatt skådespel
att bara njuta av
en stillsam regnig
höstdag kan inte vara helt fel

En regnig höstdag -
njuter av en kopp
varm choklad
och hoppas på
att man imorgon får
njuta av en vacker
höstsol som gör en glad

121016




Fri vers av sajo
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-16 11:39



Bookmark and Share


  Maria T
Härligt med en bra bok
när det är regnigt
och smattrar på rutan
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

sajo