Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i antologin "13.0.0.0.0 Världens sista diktsamling"


Reningsbad


Bitterkylan trängde sig på. Skeppet blev
överlastat, frös på strandens underlag.
Människorna ombord hade fastnat
i idéer om lycka.

Spadar delades ut.
Med skaft av bitterhet
grävdes skeppet djupare ner.
Bortom själarnas skrov.

Stormen grep tag i människornas oförmåga,
sköljde alla spadar rena. Skeppet kunde frigöras.
De seglade ut. Fastgjutna gamla tankar
låg kvar och jämrade sig på strandkanten.

Människorna gjorde vågen.





Fri vers (Fri form) av Miss M
Läst 818 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2012-10-18 11:27



Bookmark and Share


    Mia Sedvall
Tack för dom fina tankarna, min vän:))
2013-07-10

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det där var riktigt bra.
Där känner man att du har kraften
och kan gå din egen väg
Kanske är drömbilder liksom din grej?
2013-06-06

  Jordgubbsodlare
Vilken storm? Varifrån, hur, när, var?
2013-03-01

  Linda CH VIP
Skön text!
2012-11-13

  Peter_K65
Mycket tänkvärt och en fin metafor. Bokmärkes :-)
2012-11-10

  aol
berörande tänkvärd skrift, gillas,
2012-10-30

  bittemi VIP
Befriande, underbar text!
2012-10-23

    Klas Nilsson
Själ Ohoj! Fin text med bra innehåll som tilltalar mig. Bra faktiskt.
2012-10-20

  Juliusz Wilczynski
Oj! Vilket underbart bildspråk, inte för mycket inte för lite. Tack för att jag fick läsa en vacker dikt
2012-10-18

  Drömfångare
Gillar denna, speciellt slutet :)
2012-10-18

  Bibbi VIP
Så tänkvärt.
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Miss M
Miss M