Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir att tänka på Lasse Berghagens farväl till sommaren


Sjön

Sjön -
lommens
rop i moll har
tystnat

Sjön -
ekan har
dragits upp
och en doft av
tjära når mig
och trots att
det i träden
skiftar av olika
sorters höstgult
minns jag tillbaka
på de dagar sommaren
var så underbar

Sjön -
andas stillhet
då morgondimman
lättar
jag fattar tag i min
penna och skriver
ett ord som består
av fyra bokstäver
HÖST

Sjön -
om jag är tyst
kan jag från
tranans vingar höra
Lasse Berghagens
farväl till sommaren
då de har påbörjat
sin resa mot värmen
i söder
medan jag stannar
kvar här i vår underbara
nord för att se på
hur höstfärgerna mot
mig ännu glöder

Sjön -
snart har några
nätter med frost
gjort att
vattnet frusit
till is
solens strålar
glittrar likt ett vackert
prisma på något vis

Sjön -
bryggan
ligger och
vilar ut vid stranden
och jag drömmer
mig bort till
den solvarma sanden

121024




Fri vers (Fri form) av sajo
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-24 17:08



Bookmark and Share


  Maria T
Drömmar till
solvarm sand
2012-10-27

    ej medlem längre
en stilla, vacker text om hösten..
2012-10-27

    ej medlem längre
Tycker om din fina text!

"Sjön -
snart har några
nätter med frost
gjort att
vattnet frusit
till is
solens strålar
glittrar likt ett vackert
prisma på något vis"

2012-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Den sången kommer alltid för mig när det är så dags.
2012-10-24
  > Nästa text
< Föregående

sajo