Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så vackra de är och smarta


Skatorna

Står vid fönstret och ser på
skatorna
så smarta de är

en stor brödbit
i sin näbb och
sitter på gräset
för att se sig omkring
så när ingen ser
gömmer skatan brödbiten

ett lager inför vintern
de nu har kvar

plötsligt kommer en
katt smygande i gräset
så graciöst den tar sig
fram
en skata börjar att retas
med katten
flyger så nära intill
flera gånger sker detta
katten gör några försök att
fånga skatan
men efter ett tag så tröttnar
katten och bryr sig inte om
den retsamma vackra svartvita
skatan

skatan börjar plötsligt att
skratta så gott undrar om
den ser katten igen
men den verkar ha gått sin väg
eller
kanske är det så att jag
får främmande......

Efter ett tag så ser jag
skatan hur den
flyger sin väg
mot nya mål

121025





Fri vers (Fri form) av sajo
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-25 11:40



Bookmark and Share


  Maria T
Skatorna är smarta
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

sajo