Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte ord, det är hjärtslag





innerst inne är du
räddast av alla och
ibland är du nästan
säker på att det syns
på dig; hur du fruktar
varje sekund att fasaden
ska falla bara du sträcker
ut din hand
att verkligheten ska bli till
smulor om du andas för
häftigt
att du ska röra dem
som de kan beröra dig
och att det ska bli fel
att allt ska detonera
om du inte håller andan

nästan alltid känns
det för mycket och dina
steg framåt är försiktigt
tassande men runt det där
mjuka i ditt väsen dallrar
luften
där bakom bultar
allt i otakt
nerver vibrerar på helspänn
ända ut i fingertopparna

det är på sparlåga nu
men bara du vet om att du
rör dig med ett inre haveri
hur du lever i en minerad
verklighet och alltid blundar
krampaktigt när de kommer
för nära men ändå gång på
gång lyckas träffa rätt (fel)
trots allt visar du
aldrig något och du
anar att du spelar dåligt
när du låtsas att du inte
låtsas men du säger att
ännu är det inte tid

inte nu på ett tag






Fri vers av Parentes
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-13 13:15



Bookmark and Share


  kärleksbarn
du är så väldigt väldigt bra!
2006-02-13

  DanSan
Oh så svart, så svart. Denna ångest och paniken som sprider sig ut i armar och ben så nattsvart. Jo, jag vill påstå att jag själv känner igen det och vet hur svart som natten dagen kan te sig! MVH Dan Cederholm
2006-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Parentes
Parentes