Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upphittad på en undanskymd hylla i arkivet


Utroparen

Kom och köp min sista dikt
Se det som en självklar plikt
det är dyrt så in i vassen
dröja kvar här på parnassen.
Boken, som ger synonymer
till kostymer och parfymer,
kostade trehundra spänn
som jag måste få igen.
Bläckskrivarens färgpatroner
gick på nästan tusen kronor
och man får va' penningstark
när man handlar pappersark.

Hoppas det ej är förmätet
knycka rimorden på nätet.
En av mina egenheter
är att stjäla från poeter.
Endast utgivna, så klart.
Kom och handla av mig snart!
Här en dikt om brodermord!
Skicklig, sanna mina ord
om en man som var kapabeL
att ta död på brorsan, Abel.
Den är full av läskigt våld.
Första! Andra! Tredje! Såld!

Här en vers om växthusfaran!
Kuslig läsning. Rena maran.
Afrika blir som en ugn.
Men du själv kan sova lugn
i din trygga paulun
i din svenska hemkommun.
Vad vet du om vattenbrist?
Ja, jag medger, det är trist
men, tyvärr, en verklighet
som bekymrar en poet.

Kockar kan dock ta det kallt:
rimmat fläsk behöver salt,
som snart finns i långa baner
utvunna ur oceaner
som skall hålla oss vid liv.
Nej, vad är det där för kiv?!
Någon måste desarmera
alla de som där marschera
dolda under kapuchonger
med pistoler och batonger
på sin väg mot Rosenbad.
Nu blirFredrik knappast glad!

Kanske leder det till mordet
på det sista fria ordet?
Dylikt är det lätt att frukta
när man söker massan tukta
och en slem legistlatur
börjar ropa på censur.
Hör du skriken? Hör du vrålet?
Ser du röken från bokbålet?
Frispråkighetens drabanter
irrar kring som diletanter.
Passa på nu! Läs och njut!
Snart har elden brunnit ut.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-03 13:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Wow!!!!
2012-11-03

  Carl O Andersson
Bulls Eye
Mycket bra!
2012-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Ser inget fel med bokbål så länge de är privata initiativ och inte initierade av en regim.
Jag har själv varit med och iscensatt bokbål med böcker vi själva köpt.
Det var ockult litteratur som vi köpte för att ingen annan skulle kunna köpa den. Sedan satte vi eld på skiten.
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP