Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SISTA TÅGET TILL TOYTOWN

tåget har gått

för sista gången

tänker för mycket

står på perrongen

Gud och all tid

som tuffar och går

läker mitt sår

i uppbrottets spår

tåget har gått

farväl, mitt minne

trycket var hårt

på själ och sinne

Gud, fyll den tomhet

som uppstått här

jag bara ber

och Du bara bär

tåget har gått

men ingen vinkar

solen är skarp

jag kisar och blinkar

jag har biljett

åt helt annat håll

vemod, javisst

mitt malande moll

men det finns sådant

som överskrider

och överglänser

de bästa av tider

högre än högsta

syften och mål

tiden är kort

för en antiidol

 

 

 

 

 

tåget har gått

nu står jag mitt kast

tåget har gått

med ohejdbar last

hej då till hejdukars

hojtande ord

inte mitt fel att jag

saknas ombord

omständigheter

har missgynnat mig

skyddar min värdighet

bakom ett nej

 

 

 

 

tåget har gått

en sista gång

säg ett so long

till hålligång

vänder mig om

och börjar gå

livet är rätt 

komplext ändå

tåget har gått

men jag står kvar

misslyckad make

man och far

tåget har gått

och allt är slut

det var ett

resolut beslut

sista ackordet

klingar ut

inget är längre

som förut

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     5/11 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-05 06:20



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemodigt och berörande skaldat
2012-11-06

  mare VIP
Vilket flyt du har
denna var bra !
2012-11-06

  Palett
Vemodsfylld text som berör !
2012-11-05

  SatansSon VIP
Aha! Det var döärför du talade om tåg. Missat den dikten. Var nog upptagen med at skriva när du la ut den. Den är skitbra dikrten tuycker jag. Helt suverän.
2012-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP