Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
X=10


1980-tals ABC-ramsa

Alplandet Österrike vi skönt fann
B ara sol, längtade efter vann
C hansade for, letade efter vatten som rann
D å pekade folk vart vi skulle åka
E nkelt och lätt swimmingpool råka
F lög nästan som galna runt, hittade ingen
G ata upp och gata ner, dag ett, dag två, dag tre
H ettan hängde i, då fick vi se en pil
I ett hörn, med hängande skylt sola, bada, vil...
J a gasen den trampades i botten, nu var det brått
K alasplatsen hägrade i fjärran så blått, så flott
L andade vid éntren i ett ryck,
M en betalning dyr, vi var tre, 75 kr styck...
N jöt av att vara där, min man slänger sig först i
O h då hörs ett skri, min man kallas upp, va´ska de´ bli
P atrullerande vakter om min man, vad händer minsann...
Q igongavspänt ryckte vi in och sa, was
R öster höjdes, de sa för bad fordras bad-stass
S om was sa vi, badmössa sa de, det har ej denna man
T yvärr inget bad för er heller här badmössa gäller
U tan badmössa ej bad, ert håravfall täpper till avloppen
V ill ni vara så hövliga och gå ni fattar väl galoppen
W asser fanns i duschar vi ställde oss där tvålade in oss
X gånger X gånger då skrek folk, pekade finger mot oss
Y tan runt om oss var vit, skum blev till alptopp förstås
Z ebralikt sprang vi iväg och folk skrek
Å se de har förstört våra duschar, jag blev blek
Ä h sa min man du är väl ej vek, se det som en kul lek..
Ö h sa jag du fick ett dopp, min topp faller från min kropp!







Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-08 19:39



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Hej.Ewa-Britt.Du Är OTROLIGT,EN Otrolig Upplevelse.
Med hela ABC-ramsa,GENIALISKT.
DET BÄSTA jag LÄST,TACK.KRAM.I.Åberg
2012-11-10

  Olof Lagerhorn VIP
I bygynnelsen var bokstaven, och Ewa fann den skön. Så hon lyfte den och sa: världar bliven! Och se, ur den växte berättelsen fram; vacker, spännande och rolig.
2012-11-09

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2012-11-09

  Ljusletaren
Underbart bokstavsspel och med rim också ... storartat bra/kram
2012-11-09

  Tarantaran
Åh, så bra du skriver!

Man är med på varje
rad;och ser, upplever-
reser, lider med er!
Du är himla skicklig
på ord, Ewa! :)

2012-11-09

    ej medlem längre
Jättebra Ewa - Britt!

Kram, Ann
2012-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt