Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I naturen kan man få rehabilitering


NATURENS KRAFT

Efter VINTERNS NATUR...
med mörker, trädens
snöklädda grenar
och kyla
längtar man till vår....
Men ännu ett tag
ligger marken i dvala
under snöns vita täcke....

Snart börjar vårsolens
värmande strålar så
sakta väcka marken
till liv...
snön ser man smälta,
vårbäcken hörs porla
och i träden syns
den skira grönskan
som sprids
allt detta sker
under VÅRENS NATUR....

Vid midsommartid
syns blommande ängar
med sin färglada prakt...
Ljusa mornar
och kvällar med
koltrastens sång i
granens topp...
Ett ljumt regn
lättar upp den
sommarheta luften...
allt går så fort
i SOMMARENS NATUR....

Snar kan man plocka
bär i skog och mark...
Äppelträden bär frukt..
och höstlövens
guldgula, röda och bruna
färger lyser upp i
höstsolen mot en
klarblå himmel

Det är i NATUREN
oavsett vilken årstid
det är
som kropp och själ
hämtar inspiration och KRAFT...
då man jobbigt haft

Sajo 060212




Fri vers av sajo
Läst 434 gånger
Publicerad 2006-02-14 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo