Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRISTFÄLLIGT

ska ett konungabarn

ha en tiggares blick?

vad är det som han

inte har eller fick?

när blev törnetagg järnjungfru

riset tortyr

och försakelse något slags

skräckäventyr?

 

 

 

så mitt hat bränner ner

alla skördefält här

och min blick blir ett avfyrat

hagelgevär

svärmen träffar de svärmare

som går förbi

med en misslyckads modfälldhet

gör jag sorti

 

 

 

perspektivet förvrids

när en lögn har såtts in

tjuven härjar i hyllorna

skapar ett svinn

hjälp mig återerövra

förnöjsamheten

den är gudsfruktans frukt

segern vilar i den

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     24/11 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 142 gånger
Publicerad 2012-11-24 11:36



Bookmark and Share


  mare VIP
Så sant, perspektivet förvrids
när en lögn har såtts in..
överallt syns det, särskilt i media
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP