Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUDAS I GYLLNE SKOR

nödtorft är inte torftighet

nödtorft är rikedom

du skrattar åt förnöjsamhet

du är en läckergom

sanningen har en konsekvens

den värjer du dig för

vill alltid vara överens

så att du inte stör

 

 

 

 

men på längre sikt

i förlängningen

är den ju ohållbar

den där förträngningen

du ska bli varse i

det långa loppet

att allt ska utebli

sånt är det falska hoppet

 

 

 

frihetens pris kan vara högt

vad är den värd för dig?

offras den bara för att du

inte kan säga nej?

vid konventionens altare

är offerviljan stor

där blir betrodd förvaltare

judas i gyllne skor

 

 

 

 

men på längre sikt...

 

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     25/11 2012

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-26 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP