Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samhällsbärarna är titlen på en gammal bok av Leif G W Persson. Men man kan undra över vilka som bär samhället på sina axlar. De som redan har eller de som önskar att de åtminstone hade något.


Med bästa hälsningar från samhällsbärarna







Jag behöver någon att skylla på.
De rika familjerna som styr och ställer.
Uppfinnarna som uppfinner en massa grejer, av vilka vi behöver en bråkdel för vårt framlevna liv.
Massorna som kräver av samhället alla möjliga saker och möjligheter, bara de själva slipper finansiera dem.
Jag förstår att man vill bli politiker, få påverka...
om så bara den egna plånboken, efter att ha arbetslivhavererat för både sig själv och samhället i övrigt.
Jag behöver någon att skylla på om kärleken eller mina egna drömmar havererar.
Jag vill ha någon syndabock att axla ansvaret för att världen ser ut som den gör.
Ute i världen eller i mitt eget liv.
Säg, var finner man en sådan tingest?
Jag tycker det här med att ge sexhundra sparken från ett bolag för att maximera vinsterna och aktieutdelningen var en finstilt julklapp på axeln.
Så visar man sitt samhällsansvar minsann.
De som äger aktier tycks ha en lämplig tjänst som syndabock.
Säg var får man tag i adresserna till dem, tro?
Jag tror det finns många som skulle vilja veta vart att skicka årets julklapp i form av senaste raddan av räkningar.
Vågar folk alls ta ett jobb i framtiden av rädsla för att få sparken?
Äntligen har vi fått just ett sådant samhälle som moderaterna strävat så hårt efter att skaffa oss.
För det måste väl ändå vara politikerna som gjort att samhällsklimatet är som det är idag.
Att visserligen uppmana folk att skänka sin nästa ett leende men att hånle bakom ryggen på dem samtidigt som man norpar plånboken och sparkar utför närmsta trappa?

Ja, jag önskar dig en god jul, vännen
vänligen
(oläslig namnteckning)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-03 13:30



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket tänkvärt här
2012-12-04

  lodjuret/seglare VIP
Att tro sig hitta rätt i tillvaron är bra
att gå vilse är inte alltid sämre
bara man finner sig själv rätt på vägen
2012-12-03

  poetryGirl
Jag har hittat en politik som jag tycker är bra, den hånades i början men fler och fler upptäcker att den är rätt
2012-12-03

    Erika H
Och jag får önska dig detsamma med tyngden av att vara bärare av en del av samhället. Pyttepytteliten del dock men...
Jag gillar din text. Den är vass men inte så jag sticker mig utan mer som att jag tänker till. Du för pennan framåt och stannar inte upp. Det stora i samhället blandas med det stora inuti och det blir gott att läsa.
Så god jul och må nästa år bli lättare.
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP