Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken kyla

Jag skriver sällan om nakenhet
Det är ett ord jag omedvetet undviker
Och medvetet ignorerar
För jag har aldrig tyckt om tanken av att stå där
I min snövita hud

Enbart

Min snövita hud
Trots att alla andra är så vackra
Och hoppingivande rena
Och trots att alla andra
Kanske också finner obekvämhet
I nakenhet
Fastän de, som jag, antagligen inte bör

Men ser du,
När man ser all jord man har trampat upp
Med sina nakna fötter

När man ser alla blåmärken
Som prytt ens nakna knän och armbågar
Som små medaljer av klumpighet

När man ser alla de ärr som nästan obemärkt nästlat sig in
I den där vita hyn
Och blommat ut i infekterande röda rosor
Skyddade av taggar
Som små paljetter av "I told you so"

När man ser allt det där som kunde ha tyngt ner en
Men istället bidrog till en
Svanlik, men förvånansvärt bättre, hållning

Och det där härliga trasslet
Som börjar likna tovor
I ens långa mörka hår

Alla de där lätta beröringarna man fått
På svanken
Och i slutet av nacken

Och alla de där djupa beröringarna man fått
I mungiporna
Och det lilla mjuka skimrandet i ena ögat

Då känner jag
Att min snövita
Imperfekta
Nakna hy
Är min egen
Snövita
Imperfekta
Nakna hy


Och att jag inte tänker låta dig klä av mig hur du vill
Förutom,
såklart,
Om vi båda är berusade




Fri vers av Litage
Läst 584 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2012-12-04 19:16



Bookmark and Share


  J P VIP
Vilken inledning av texten.

Fint och mörkt.

/J
2021-07-06

  evana
Det finns en öppenhet och lekfullhet när du skriver som göra att det är så enkelt för mig att följa med och känna läslust! Mycket bra!
2015-02-01

  S.A.I. Steve Lando
mycket bra skrivet

om din perfekta hy
på inget annat sätt, bör den va
2013-03-07

  Thomas Berg
Den skriver jag under på, bra bra!
2012-12-30

  Akvamarin
En alldeles, alldeles underbar text som berör.
2012-12-08

  Robin V
Galet bra!
2012-12-04

  wildrose
Underbar
2012-12-04

  Fräkniga svanen
så vackert!
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Litage
Litage