Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skatt, av Jonas Hellström, motiverade kommentaren. Det märkliga med min lägenhet är att om jag har mycket kläder på mig inne på vintern så svettas jag. Det motsatta förhållandet borde gälla sommaren, men så icke.


Kritik på en text (841) Regelverk i regel






Lat kallas den vilken lider brist
på rätt slags motivation.

Med rätt slags motivation
kan man få vem som helst att vilja agera.

Om att fuska är motivationen
då regerar förstås regeln

om minsta motståndets lag
samt även regeln om att tillfället gör tjuven.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-10 13:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Man kan tänka sig att någon väljer att bli politiker av en mängd orsaker. För att få fina arbetsvillkor, för att slippa grovarbeta eller stå vid en arbetsbänk och göra samma intetsägande rörelser timme in och timme ut resten av sitt arbetsföra liv. För att få förmånliga villkor angående lön, semester och dylikt. För att få en förmånlig pension. För att få makt och känna hur roligt det är att bli igenkänd och uppskattad. Baksidan kan förstås kännas hård. Men parkbänkar är också hårda, på vintern är de dessutom rätt kalla. Att gå hungrig är ett bekymmer för den som inte är politiker, inte har bostad och ingenstans att gå, inga vänner har och ibland känns få gå med rumpan bar. Det är sådant man kan slippa om man blir politiker som får bra betalt för att jobba bara med huvudet och fötterna, inte så värst mycket med händerna.
2012-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP