Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVSNÖDVÄNDIGT

bekräftelsen är aldrig

förbehållslös

det gäller alltså att

förbli pretentiös

det är för vad du gör

som du blir bedömd

bekräftelse är mer

än blott bli berömd

 

 

 

en villkorslöst bejakad

frigörs till dåd

som åstadkoms av den

som erfarit nåd

om prestationer är

valutan du har

så erlägg det tribut

tills inget finns kvar

 

 

 

 

om tavlorna från sinai

tynger din rygg

så kan du aldrig känna dig

lycklig och trygg

om kapitulationen

kommer till stånd

så kan du sluta låtsas

vara james bond

 

 

 

 

en pilgrims ränsel föll

vid golgata krön

för nåden är en gåva

synden en lön

försoningsblodets budskap:

kom som du är

låt gamla ambitioner

jordfästas här

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    6/12 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-06 15:49



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skaldat
2012-12-08

    ej medlem längre
Så rätt.
2012-12-08

  Helena C.W.
Mycket bra och intelligent diktat.
2012-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP