Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den oförsonliga vintern

Steg som leder bakåt leder alltid hit
det är här det slutar

summan av en ekvation i blindo
och det är inte ens galenskap
det finns inget befriande där jag är

allt handlar om simpel logik
och jag har alltid haft svårt
att rätta in mej i strukturer och IKEA-stöpta former
men den här världen har en förmåga
att ständigt komma ikapp

den annalkande stormen i fjärran
den oförsonliga vintern
evolutionen i Dressmannkostym

sorterar
selekterar
kasserar

såna som jag har aldrig en chans




verkligheten är ett automatvapen
och döden levereras alltid med fönsterkuvert.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 817 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2012-12-06 19:07



Bookmark and Share


  Anita Westin
Mycket ryms i dessa rader! Slutraderna är oerhört starka!
2014-03-21

    Erika H
Bara de två första meningarna säger så mycket. Sedan hur vi ska stöpas och vara med i evolutionen som om den är den rätta. Det enda rätta. hur ska alla passa in och vem bestämmer vad som gäller?
Tycker om denna text väldigt mycket. Den berör mig på många plan. Du skriver elegant och det är lätt att vara i dina ord. Flödet är jämt och alltet blir sorgligt men vackert.
Tar in, vilar, och andas ut.

2012-12-13

  Magica VIP
Förbannat bra skrivet!
2012-12-11

  L I V
And you did it again...
Någon uttryckte sig fenomenalt skivet och jag kan bara hålla med Niclas. HELT fenomenalt
2012-12-07

  ResenärGenomLivet VIP
Fenomenalt skrivet...skarpt och pricksäkert med en gnutta humor...bokmärker!
2012-12-06

    ej medlem längre
Ord fylld av av styrka och kraft...och kanske en stor portion frustration..
2012-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP