Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De förvridna

Det sägs att livet fortfarande
finns kvar här utanför overkligheten

men jag är inte längre där
mina celler är lika främmande
som de förvridna som tränger
upp ur den brandgula linoleummattan
i korridoren utanför mitt rum

tiden böjer sig runt iskristallerna på fönstren
och jag

vill inte
kan inte
inte
inte
inte
något längre

så jag fortsätter att blunda
och låter skägget växa


som det vill.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 639 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-12-08 20:15



Bookmark and Share


  Palett
Mycket bra !!
2012-12-12

  Magica VIP
Griper tag.
2012-12-11

  LenaJohansson VIP
bra dikt
2012-12-09

    ej medlem längre
Som en skruvad dröm i grälla färger.
Du följer med utan vilja. Som åskådare utifrån.

Men texten andas.
"tiden böjer sig runt iskristallerna på fönstren"
Jag läser en hoppfullhet mellan raderna.

Tycker mycket om.
2012-12-09

    ej medlem längre
,,,,men skriver gör Du...
och Du gör det bra
2012-12-09

  ResenärGenomLivet VIP
Stark, nästan apatisk känsla i orden som får mej att vilja säga emot...
2012-12-08

    ej medlem längre
Du slår an en ton som måste tolkas!


2012-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP